Министър-председателят на Белгия Александър Де Кро обяви оставката си след

...
 Министър-председателят на Белгия Александър Де Кро обяви оставката си след
Коментари Харесай

След поражение на партията му на националния вот: Премиерът на Белгия подава оставка

 

Министър-председателят на Белгия Александър Де Кро разгласи оставката си след провалянето на неговата партия Фламандските либерали и демократи (Open Vld) на федералните избори.

Причината - безапелационната победа на крайната десница на Марин льо Пен на Европейските избори

„ За нас това беше една изключително сложна вечер, ние загубихме. От на следващия ден ще бъда министър-председател в оставка “, сподели той пред своите поддръжници на протест. Председателят на партията Том Онгена също ще подаде оставка. 

Белгия организира народен избор за 150-те законодателни места в Камарата на представителите на 9 юни, в същия ден на изборите за Европейски парламент.

 Паралелно броене: Движение за права и свободи изпревари ПП-ДБ, „ Величие “ влиза в Народното събрание 3 мин. Паралелно броене: Движение за права и свободи изпревари ПП-ДБ, „ Величие “ влиза в Народното събрание  Паралелно броене: ГЕРБ с 5 евродепутати, 3 партии са с по трима 2 мин. Паралелно броене: ГЕРБ с 5 евродепутати, 3 партии са с по трима  Изненада на изборите: Коя е партия „ Величие “? 4 мин. Изненада на изборите: Коя е партия „ Величие “?  Еманюел Макрон разпусна Народното събрание, Франция отива на избори 4 мин. Еманюел Макрон разпусна Народното събрание, Франция отива на избори  Като във филм: Косатка раздра 5-метрова акула (ВИДЕО и СНИМКИ) 4 мин. Като във филм: Косатка раздра 5-метрова акула (ВИДЕО и СНИМКИ)  Откриха тялото на изчезналия английски ТВ водещ на гръцки остров (ВИДЕО) 3 мин. Откриха тялото на изчезналия английски ТВ водещ на гръцки остров (ВИДЕО)  Паралелно броене: Движение за права и свободи изпревари ПП-ДБ, „ Величие “ влиза в Народното събрание 3 мин. Паралелно броене: Движение за права и свободи изпревари ПП-ДБ, „ Величие “ влиза в Народното събрание  Паралелно броене: ГЕРБ с 5 евродепутати, 3 партии са с по трима 2 мин. Паралелно броене: ГЕРБ с 5 евродепутати, 3 партии са с по трима  Изненада на изборите: Коя е партия „ Величие “? 4 мин. Изненада на изборите: Коя е партия „ Величие “?  Еманюел Макрон разпусна Народното събрание, Франция отива на избори 4 мин. Еманюел Макрон разпусна Народното събрание, Франция отива на избори  Като във филм: Косатка раздра 5-метрова акула (ВИДЕО и СНИМКИ) 4 мин. Като във филм: Косатка раздра 5-метрова акула (ВИДЕО и СНИМКИ)  Откриха тялото на изчезналия английски ТВ водещ на гръцки остров (ВИДЕО) 3 мин. Откриха тялото на изчезналия английски ТВ водещ на гръцки остров (ВИДЕО)

„ Но либералите са мощни, ние ще се върнем “, добави министър-председателят Александър Де Кроо.

При преброени съвсем 90 % от гласовете Open Vld сега печели 5,9 % от гласовете на федералните избори. 

Той сподели в предаване, че пазари храна не повече от 10 пъти годишно

Консервативната партия N-VA поведе в гласуването с планирана победа от 24 места в Камарата на представителите. Крайнодясната партия Влаамс Беланг се чака да завоюва 20. На трето място се чака демократичната партия Mouvement Reformateur (MR) да получи 19 места.

Победата на N-VA наподобява е предотвратила завладяването на властта от Vlaams Belang - фламандска националистическа партия, която има за цел да раздели Белгия на две страни, пише Kyev Independent.

Де Кро ще остане на поста длъжностен министър-председател до съставянето на ново държавно управление.

„ Убеден съм, че се нуждаем от ново държавно управление бързо, с цялостни пълномощия. Сигналът на гласоподавателите е явен “, сподели той.

Снимка: Getty Images

В Белгия е всекидневно министър председателят да подава оставка след изборите, с цел да улесни краля при свикването на съвещания за сформиране на ново държавно управление. 

През март Де Кро се разгласи против съветските пропагандни акции, популяризирани посредством уеб страницата „ Гласът на Европа “. 

Той е откаран в болница за обзор

„ Русия желае да унищожи нашата народна власт “, съобщи дьо Кроо и съобщи, че чешкото и белгийското разузнаване са посочили, че на европейски и белгийски депутати се заплаща, с цел да популяризират прокремълска агитация.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР